"The Tinder Swindler"
209

Pokrao je milione, a sada želi osvojiti Hollywood: Žene će se boriti za mene

N. C.
Simon Leviev
Simon Leviev
Simon Leviev, želi da svoju slavu "Varalice s Tindera" pretvoriti u legitimnu karijeru, jer se želi probiti u Hollywood.

Netflixov dokumentarac "The Tinder Swindler" koji govori o prevarama Levila, je objavljen 2. februara i za samo nekoliko dana je dospio u sam vrh gledanosti. Iako je dokumentarac razotkrio njegove brojne pseudonime, kao i prevare koje je činio, on ne odustaje te se želi probiti u Hollywoodu.

Izvori bliski Simonu kažu da je već potpisao ugovor sa menadžerom te da želi napisati knjigu, snimiti reality show o pronalasku idealnog partnera i pokrenuti podcast.

Simonov holivudski menadžer je Gina Rodriguez, a rečeno je da su već razgovarali o gomili planova da svoju novostečenu slavu Netflixa pretoče u profit i karijeru.

Simon Leviev, pravog imena Shimon Yehuda Hayut, bio je profesionalni prevarant 2017. godine. Leviev je brojne žene uvjerio da je sin kralja dijamanata Leva Levieva te ih je zavodio i prikazivao im svoj lažni luksuzni način života. Putem aplikacije za spajanje parova žene je vodio na luksuzne lokacije, a potom bi od njih izvukao veće količine novca, lagavši da je u nevolji zbog opasne prirode posla s dijamantima.