Udovac od 2009. godine
30

Pokojna supruga Liama Nessona nikada se ne bi udala da je glumio u popularnoj franšizi

L. R.
Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: EPA-EFE)
Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: EPA-EFE)
Liam Neeson nedavno je izjavio kako se njegova pokojna supruga Natasha Richardson nikada ne bi udala za njega da je glumio u filmovima o Jamesu Bondu.
Dok je razgovarao s Rolling Stoneom o svom novom filmu "Marlowe" u intervjuu objavljenom u ponedjeljak, Neeson je pojasnio da mu nije ponuđena uloga Jamesa Bonda, ali je razmatrao mogućnost preuzimanja uloge kultnog špijuna sve dok nije upoznao Natashu Richardson, s kojom se oženio 1994. godine.

"Posmatrali su mnoge glumce. Barbara Broccoli me nekoliko puta nazvala da me pita jesam li zainteresiran, a ja sam rekao da sam zainteresiran, a onda mi je moja ljupka supruga da ako bude glumio Jamesa Bonda, nećemo se nikad vjenčati", prisjetio se Neeson.

Sedamdestogodišnji glumac postao je udovac 2009. godine kada je njegova supruga preminula u 45. godini od ozljede tupim predmetom nakon pada na skijanju na Mont Tremblantu u Quebecu.

Glumac tvrdi da se s vremenom suočio s njenom smrću i da su ga Natashina majka i sestra često posjećivale. Iako je sad već u osmoj deceniji života, Liam Neeson radi jednakim tempom kao i prije, a samo u prošloj godini snimio je tri filma "Blacklight", "Memory" i "Marlowe".