{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pogledajte nevjerovatne kapije koje pravi Bob Dylan

12.11.2013. u 17:19
2
11
Pogledajte nevjerovatne kapije koje pravi Bob Dylan
2
Bob Dylan je svestrana osoba, on je pjevač, pisac, reditelj, glumac i radijski voditelj, ali je, pored toga, i veliki ljubitelj radova od metala, pogotovo željeznih kapija.
Dylanove nevjerovatne željezne kapije uskoro će prvi put biti prikazane široj javnosti u londonskoj galeriji Halcyon, u okviru izložbe Mood Swings, rame uz rame sa Dylanovim radovima na platnu i brojnim drugim radovima. Svi eksponati bit će na prodaju.

Dylan je u svojoj autobiografiji spominjao odmor uz pravljenje kapija od otpadnog metala, ali budući da je poznat po izmicanju i neiznošenju konkretnih činjenica o svom privatnom životu, mnogi su tu informaciju uzeli sa rezervom.

Ispostavilo se da je Dylan tokom čitavog svog života fasciniran varenjem i radovima sa metalom.

"Krećem se oko željeza čitav svoj život. Rođen sam i odgojen u zemlji bogatoj željeznom rudom, gdje se mogla svakodnevno udahnuti i namirisati. Radio sam s njom u svim oblicima. Kapije me privlače zbog prostora koji pružaju. Mogu biti zatvorene, ali istovremeno dopuštaju vjetru da prolazi. Mogu vas pustiti unutra ili zadržati vani. U nekim situacijama i nema razlike", kaže Dylan.

Nadolazeća izložba bit će najsveobuhvatnija kolekcija Dylanovih radova. On je posvećeni vizuelni umjetnik duže od četiri decenije, a ova izložba će pokazati jednu od najvažnijih i najutjecajnijih ličnosti popularne kulture našeg vremena u sasvim drugom svjetlu.

"Njegovi radovi u željezu prikazuju bezgraničnu kreativnost i talent. Napravljeni su u njegovom domu te nam pružaju rijedak pogled na djelić privatnog svemira ovog umjetnika", rekao je Paul Green, predsjednik galerije Halcyon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: