|

Pogledajte nevjerovatne kapije koje pravi Bob Dylan

Pogledajte nevjerovatne kapije koje pravi Bob Dylan
2
Klix.ba
12.11.2013. u 17:19
11
komentara
2

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Bob Dylan je svestrana osoba, on je pjevač, pisac, reditelj, glumac i radijski voditelj, ali je, pored toga, i veliki ljubitelj radova od metala, pogotovo željeznih kapija.
Dylanove nevjerovatne željezne kapije uskoro će prvi put biti prikazane široj javnosti u londonskoj galeriji Halcyon, u okviru izložbe Mood Swings, rame uz rame sa Dylanovim radovima na platnu i brojnim drugim radovima. Svi eksponati bit će na prodaju.

Dylan je u svojoj autobiografiji spominjao odmor uz pravljenje kapija od otpadnog metala, ali budući da je poznat po izmicanju i neiznošenju konkretnih činjenica o svom privatnom životu, mnogi su tu informaciju uzeli sa rezervom.

Ispostavilo se da je Dylan tokom čitavog svog života fasciniran varenjem i radovima sa metalom.

"Krećem se oko željeza čitav svoj život. Rođen sam i odgojen u zemlji bogatoj željeznom rudom, gdje se mogla svakodnevno udahnuti i namirisati. Radio sam s njom u svim oblicima. Kapije me privlače zbog prostora koji pružaju. Mogu biti zatvorene, ali istovremeno dopuštaju vjetru da prolazi. Mogu vas pustiti unutra ili zadržati vani. U nekim situacijama i nema razlike", kaže Dylan.

Nadolazeća izložba bit će najsveobuhvatnija kolekcija Dylanovih radova. On je posvećeni vizuelni umjetnik duže od četiri decenije, a ova izložba će pokazati jednu od najvažnijih i najutjecajnijih ličnosti popularne kulture našeg vremena u sasvim drugom svjetlu.

"Njegovi radovi u željezu prikazuju bezgraničnu kreativnost i talent. Napravljeni su u njegovom domu te nam pružaju rijedak pogled na djelić privatnog svemira ovog umjetnika", rekao je Paul Green, predsjednik galerije Halcyon.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...