Višednevna manifestacija
117

Počela je "Zima u Tuzli": Koncerti i zabave za sve generacije, uz najukusnije slastice i pića

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Predstojeći dani i noći bit će ispunjeni bogatim programom za sve generacije u gradu soli. Manifestacija Zima u Tuzli zvanično je počela, a svi koji odluče posjetiti Trg slobode moći će uživati u dobroj zabavi, protkanoj najukusnijim slasticama i pićima.
Zimska turistička sezona u Tuzli i ostatku kantona danas je zvanično počela, a svoja vrata otvorila je trosedmična manifestacija. Trg slobode pretvoren je u "praznični grad" ukrašen novogodišnjim nakitom i lampionima, a posebno instalirane drvene kućice nude bogatu gastronomsku pondu.

"Na našu, ali i veliku radost naših građana i posjetitelja, otvaramo ovogodišnju zimu u Tuzli, koja će sigurno naš grad učiniti još prepoznatljivijim po izuzetno atraktivnom programu. Svi koji će se naći u Tuzli zasigurno očekuje izuzetno veliki broj domaćih i regionalnih domaćih zvijezda, koje će rasplesati i raspjevati sve njih", kazala je direktorica turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Prve koncertne večeri, odnosno za nekoliko sati će biti upriličen nastup Džejle Ramović, za sutra je najavljeno gostovanje benda Perpetuum mobile, dok je na nedjeljom repertoaru Tajni gaz, tribute bend Đorđa Balaševića.

"U dane vikenda imamo posebno osmišljen program za mališane te je za subotu na Trgu slobode planirana realizacija programa Dječije viteške igre, dok su u nedjelju tu maskote, odnosno zabavni dječiji program sa mađioničarem i klovnovima", najavila je Jaganjac.

Tokom trajanja manifestacije u Tuzli će biti realizirao 20 koncerata sa više od 25 izvođača, a kao centralni događaj je najavljen javni doček Nove godine. Tada će se kao zvijezde večeri pojaviti Bajaga i Instruktori.

"Napravili smo niz aktivnosti i mislim da će ovo biti dosad najbolje organizirana Zima u Tuzli. Grad smo okitili najljepše dosad i želimo da ovu zimsku čaroliju na najbolji način poklonimo našim građanima i gostima, da napravimo to da život u ovom periodu bude još bolji i kvalitetniji te da skupa sa puno ljubavi, sreće i veselja uđemo u novu, 2024. godinu", izjavio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Kao organizatori sada već tradicionalnog događaja koji upotpunjuje praznični ugođaj, se potpisuju Turistička zajednica Tuzle i Gradska uprava, uz podršku kompanije Bingo i NLB banke.

"Grupacija Bingo sarađuje s Turističkom zajednicom Tuzle od 2022. godine i zaista nam je čast da možemo našem gradu doprinijeti na ovakav način, odnosno poboljšati kvalitet događaja koji su od značaja za grad. Članica naše grupacije Pivara Tuzla će ove, kao i prošle godine, predstaviti se sa Tuzlanskim pilsnerom. Prošle godine su uradili pravu stvar, Trg slobode je izgledao spektakularno, a isto planiramo nastaviti i sada", kazala je glasnogovornica kompanije Bingo Tatjana Paunoski.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Ona navodi da Tuzla ima potencijal u kontekstu širenja ponude za sugrađane, naglasivši da lokalna Turistička zajednica radi izuzetno mnogo na tome.

"Čast nam je jer su nas pozvali da budemo partneri u organizaciji svih manifestacija. To radimo planski, zadovoljni smo i manifestacijom Proljeće u Tuzli, gdje smo snagom naše grupacije pozvali i naše poslovne partnere te smo dobili jedan zaokružen događaj tokom cijele godine", naglasila je Paunoski.

Iz NLB banke d.d. Sarajevo ističu da je novogodišnji projekat Tuzle od velikog značaja.

"Skupa sa svim ostalim partnerima ćemo realizovati brojne aktivnosti, koje mislim da će biti na veliko zadovoljstvo svih građana Tuzle. Želja nam je da kroz ovu podršku damo doprinos razvoju poduzetništva u Tuzli, a bit ćemo prisutni i sa podjelom besplatnih novogodišnjih paketića mališanima", navela je Senada Jahić, regionalna direktorica NLB banke d.d. Sarajevo.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Na tuzlanskom Trgu slobode postavljeno je ukupno 20 kućica u kojima djeluje pet obrtnika te 15 ugostitelja.

"Ova manifestacija je veoma značajna za sve obrtnike jer imaju priliku predstaviti svoje proizvode ljudima koji za njih ne znaju. Također, ovo im je prilika i za zaradu jer to u konačnici i jeste bit cijele priče", kazala je Slađana Jovićić, predsjednica Udruženja obrtnika Tuzle.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Manifestacija Zima u Tuzli je proširena i na Gradski park u kojem se nalazi osam prazničnih kućica u kojima će od sutra svoje djelovanje početi obrtnici sa isto tako bogatom ponudom, najviše namijenjenom najmlađim sugrađanima.