|

Plavi orkestar će 18. augusta održati koncert ispred Vječne vatre u Sarajevu

Plavi orkestar će 18. augusta održati koncert ispred Vječne vatre u Sarajevu
2.448
Klix.ba
8.8.2017. u 14:08
30
komentara
2,4k

dijeljenja
Pod pokroviteljstvom turističke zajednice KS, Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo, a u okviru turneje "Everblue live 2017", jedan od najpopularnijih bendova sa prostora bivše Jugoslavije, Plavi orkestar, u petak 18. augusta sa početkom u 22:30 sati poklonit će svojim sugrađanima koncert kod Vječne vatre.
Plavi Orkestar će ovaj koncert na otvorenom snimati za potrebe prvog live albuma grupe.


"U Sarajevu po prvi put sviramo za vrijeme ljeta. To nam je drago jer je Plavi Orkestar po karakteru, nekako, ljetni bend. Posebno nam je drago da ovu turneju započinjemo baš u našem gradu. Nadamo se da ćemo uspjeti uzvratiti Sarajevu lijepim koncertom i energijom koju je ono dalo nama", rekli su članovi grupe koji za 18. august pripremaju večer najpopularnijih pjesama Plavog orkestra.


Već 20. augusta na beogradskom Ušću priređuju jedinstvenu noć "Noć Plavog Orkestra", zatim koncert na gradskom trgu u Karlovcu, koncerte u Areni Zagreb, stadionu Stožice u Ljubljani, Novom Sadu, Mariboru i Tuzli.

Koncert Plavog Orkestra kod Vječne vatre će započeti nakon projekcije "Baby Driver" u okviru Open Air programa 23. Sarajevo Film Festivala.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...