|

Placido Domingo dao otkaz zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Placido Domingo dao otkaz zbog optužbi za seksualno zlostavljanje
0
M. A.
3.10.2019. u 16:56
2
komentara
0

dijeljenja
Placido Domingo dao otkaz zbog optužbi za seksualno zlostavljanje Placido Domingo (Foto: EPA-EFE)
Placido Domingo dao je otkaz u operi u Los Angelesu, u kojoj je bio stalni član, i to usred optužbi da je seksualno maltretirao više žena. Zvijezda je također otkazala i sve predstojeće nastupe, piše BBC News.
Ova informacija, koja dolazi sedmicu nakon što je otkazao seriju nastupa u njujorškoj Met operi, signalizira kraj njegove američke karijere barem zasad.

Ukupno 20 žena optužilo je Dominga za maltretiranje i neprimjereno ponašanje iako on negira sve tvrdnje. O optužbama, koje sežu čak do 80-ih godina prošlog stoljeća, prvi put je u augustu izvijestio Associated Press.

Ističe se da je Placido Domingo često vršio pritisak na žene kako bi s njim stupile u seksualne odnose, a ponekad je svoje kolegice i profesionalno kažnjavao koje su ga odbile.

Među oštećenim navodno je i pjevačica Angela Turner Wilson, koja je rekla da je Placido posegnuo ispod njene odjeće i uhvatio ju za gole grudi dok se pripremala za nastup u Washingtonskoj operi 1999. godine.

"To boli... Tada sam morala izaći na pozornicu i ponašati se kao da sam zaljubljena u njega", rekla je Wilson agenciji AP.

Domingo je odgovorio na ove optužbe rekavši da je njihova interakcija bila sporazumna, dok je ostale navode nazvao "zabrinjavajućim" i, kako je predstavljeno, "netačnim".

Nekoliko kulturnih ustanova, uključujući Philadelphia Orchestra i San Francisco Opera, naknadno su otkazale nastup Dominga.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...