Nosila turban
42

Pjevačica s Beovizije je hit zbog svog outfita: Na mrežama je porede Hankom Paldum, ali i Zumbul agom

N. O.
Prvu polufinalnu večer takmičenja "Pesma za Evroviziju" pored Breskvice koja je privukla najviše pažnje, obilježila je i Lena Kovačević koja je zbog svog outfita postala predmet ismijavanja na mrežama.

Pjevačica se predstavila pjesmom "Zovi me Lena" čiji je tekst po objavi također privukao pažnju uzevši u obzir da se u refrenu ponavlja: "Zovi me Lena, zovu me Lena, Zovi me Lena, Zbog tebe Lena".

Ipak, sinoć je u fokusu bila ne zbog pjevanja ili teksta numere već zbog izdanja u kom se pojavila. Naime, Kovačević je na glavi imala turban, a ovaj modni dodatak bio je inspiracija mnogim korisnicima Twittera.

Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter

Tako su pjevačicu poredili s likom Zumbul age iz serije "Sulejman Veličanstveni", ali i kraljicom Elizabetom, Willom Smithom u filmu "Aladin", Jafarom iz "Aladina" pa čak i Hankom Paldum.

Neki su njen outfit poistovjetili s vidovnjakinjama koje se pojavljuju u sličnim izdanjima, a jedna od njih je bila i Mira Banjac tj. lik lažne proročice Rozalije Mihajlović koji je tumačila u serijama "Porodično blago" i "Bela lađa".

Uprkos šalama na račun njenog izgleda, Kovačević je prošla u finale "Pesme za Evroviziju" koje će biti održano ove subote.

U prvom polufinalu "Beovizije" su se večeras predstavili i Marko Mandić, M.IRA, Bojana x David, Breskvica, Saša Baša i VirtualRitual, Martina Vrbos, Fillari, Hristina, Ivana Vladović, Chai, Zorja, Kavala i Keni nije mrtav.
Dalje su prošli Breskvica, Marko Mandić, Zorja, Keni nije mrtav, Hristina, Lena Kovačević, M.IRA i Bojana. David.