Sudski epilog
0

Pjevačica Lizzo dobila još šest prijava za sekusalno uznemiravanje

L. R.
Lizzo (Foto: EPA)
Lizzo (Foto: EPA)
Nakon što su tri bivše plesačice američke pop pjevačice Lizzo podnijele tužbu za seksualno uznemiravanje, popularna pjevačica dobila je još šest tužbi.
Advokati koji zastupaju popularnu pjevačicu potvrdili su ovu informaciju i naveli da provjeravaju njihove tužbe. Advokat Ron Zambrano rekao je da njegova kancelarija ispitala plesačice koje su radile s Lizzo.

Zambrano je u izjavi rekao da su prve tri otvoreno govorile i podijelile svoja iskustva, što je navelo i druge osobe da progovore o svom iskustvu. Kako Zambrano ističe ovdje nije samo riječ o seksualnom zlostavljanju već i o neplaćanju zaposlenika.

"Čini se da je zadivljujuća priroda načina na koji su Lizzo i njen menadžerski tim postupali sa svojim izvođačima u suprotnosti sa svime što Lizzo javno zastupa, dok privatno sramoti svoje plesače i ponižava ih na načine koji su apsolutno demoralizirajući", rekao je odvjetnik Zambrano.

Crystal Williams, Arianna Davis i Noelle Rodrigue, koje su radile za njenu firmu "Big Grrrl Big Touring Inc", navele su da je Lizzo svakodnevno vršila pritisak na njih i insistirala da plešu s golim izvođačima u jednom klubu. Čak su istakle da je jednu od plesačica ismijavala zbog prevelike tjelesne težine.

Tužitelji traže opću i posebnu naknadu štete, kao i kaznenu naknadu i advokatske naknade. Nakon toga oglasila se i Lizzo navodeći da su njena radna etika i moral zbog optužbi dovedeni u pitanje te istakla kako je riječ o lažnim optužbama.

"Nikada mi nije namjera učiniti da se iko osjeća neugodno ili kao da se ne cijeni kao važan dio tima. Vrlo sam otvorena u pogledu svoje seksualnosti i izražavanja, ali ne mogu prihvatiti niti dopustiti ljudima da iskoriste tu otvorenost kako bi od mene napravili nešto što nisam. Ne postoji ništa što shvaćam ozbiljnije od poštovanja koje zaslužujemo kao žene u svijetu", napisala je Lizzo.

Nakon ovih tužbi, Lizzo se suočila s ozbiljnim reakcijama kao što je veliki gubitak pratitelja na društvenim mrežama, a trenutno se pregovara i o otkazivanju njenih nastupa.