Ispovijest na Instagramu
11

Pjevačica Duffy otkrila da je drogirana, silovana i držana u zatočeništvu

Dž. L.
Duffy (Foto: EPA-EFE)
Duffy (Foto: EPA-EFE)
Velška pjevačica Aimee Anne Duffy otkrila je putem društvenih mreža da je bila drogirana i silovana dok ju je napadač držao u zatočeništvu, javlja BBC.

Duffy je na svom verifikovanom Instagram profilu objavila da joj je bilo potrebno vrijeme za oporavak.

"Istina je, i molim vas, vjerujte mi da sam sada u redu i na sigurnom. Bila sam silovana, drogirana i držana u zarobljeništvu nekoliko dana", napisala je 35-godišnja dobitnica Grammyja svojim pratiocima.

Ona je dodala kako joj je trebalo mnogo vremena da se odluči podijeliti svoju priču sa javnošću.

"Možete samo zamisliti koliko sam puta razmišljala o tome da napišem ovo. Nisam sasvim sigurna zašto je sada pravo vrijeme i šta je ono što me čini slobodnijom da sada progovorim. Ne mogu to objasniti. Mnogi od vas se pitaju šta se sa mnom desilo, gdje sam nestala i zašto. Jedan novinar je pronašao način da me kontaktira i rekla sam mu sve prošlog ljeta. Bio je ljubazan i bio je nevjerovatan osjećaj što sam konačno mogla progovoriti", napisala je Duffy.

Pjevačica kaže kako se sada nakon dugo vremena osjeća dobro, ali daj oporavak bio izuzetno težak.

"Pitate se zašto nisam iskoristila svoj glas da izrazim svoju bol? Nisam željela pokazati svijetu tugu u mojim očima. Pitala sam samu sebe kako mogu pjevati iz srca ako je ono slomljeno? Ali sada se ponovo sastavlja. U narednim sedmicama ću dati i intervju. Ukoliko imate nekih pitanja, željela bih odgovoriti na njih", dodala je Duffy.

Ona je na kraju zaključila kako ne želi da se njena porodica upliće u ovu priču.