Skromna svečanost
113

Pippa Middleton se udala za Jamesa Matthewsa: Kraljevska porodica i Federer na vjenčanju

Klix.ba
James i Pippa (Foto: AFP)
James i Pippa (Foto: AFP)
Pippa Middleton, sestra britanske vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton, udala se za Jamesa Matthewsa, bivšeg profesionalnog vozača sportskih automobila.

Njihovo današnje vjenčanje bilo je manje glamurozno nego se to očekivalo. Dok su se Kate i princ William vjenčali u opatiji Westminster Abbey, Pippa i James su se zakleli na vječnu ljubav u crkvi Svetog Marka u selu Englefield, u blizini Berkshirea.

Pippa je stigla u crkvu nešto prije podne, u pratnji oca Michaela. Na sebi je imala vjenčanicu modnog dizajenra Gilesa Deacona, jednostavnu krunu Maidenhair Fern te satenske cipele marke Manolo Blahnik.

James i Pippa (Foto: AFP)
James i Pippa (Foto: AFP)

Brojni članovi kraljevske porodice prisustvali su vjenčanju. Mala princeza Charlotte, kćerka vojvotkinje Kate i princa Williama, bila je djeveruša na vjenčanju, dok je Jamesov brat Spencer bio kum.

Vojvotkinja Kate sa najmlađima na vjenčanju (Foto: AFP)
Vojvotkinja Kate sa najmlađima na vjenčanju (Foto: AFP)

Vjenčanju je prisustvovao i teniski šampion Roger Federer i njegova supruga Mirka.

Drugi detalji sa ove svečane ceremonije nisu poznati. Područje oko crkve bilo je visoko osigurano, a do sutra je zabranjeno letenje dronovima, balonima, zmajevima i padobranima iznad naselja Bucklebury i Englefield, prenosi Guardian.