Zabranjeni mobiteli
70

Pippa i James igrali stoni tenis s Federerom, gosti jeli ruski kavijar od 46.500 eura

Klix.ba
(Foto: EPA)
Pippa Middleton, sestra britanske vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton, i njen suprug James Matthews nisu štedjeli novac kako bio njihov svadbeni dan prošao onako kako su zamislili.

Iako nema niti jedne fotografije iz unutrašnjosti jer je unošenje mobitela bilo zabranjeno, britanski mediji su se potrudili da saznaju detalje.

Gostima je služen ruski kavijar vrijedan više od 46.500 eura te skupi šampanjci, dok su mladenci zaigrali stoni tenis sa šampionom Wimbledona Rogerom Federerom.

Mladenci su unajmili i posebno osoblje koje je pretraživalo goste kako ne bi unijeli mobitel krišom.

Svadba je koštala više od 800.000 eura, a samo na zaručnički prsten je potrošeno 232.000 eura koji na sebi dijamant i platinu. Britanski dizajner Giles Deacon je radio dvije haljine koje su plaćene oko 46,5 hiljada eura koje je kombinovala s ručno izrađenim cipelama Manolo Blahnik od 2,3 hiljade eura. Staklena nadstrešnica u kojoj je održana svadba, uvezena je iz Belgije i koštala je 116.000 eura.

Za ovaj događaj kuhalo je 30 kuhara, a poslužena je torta na šest spratova. Svadbi je prisustvovalo oko 300 gostiju među kojima je djevojka princa Harryja Meghan Markle. Gosti su imali pet jela, a za večeru su dobili sarmice od ovčijih iznutrica sa janjetinom i viskijem.

Na ceremoniji su ispoštovani i škotski običaji. Ranije tokom dana par je imao prijem u Engefield Stateu gdje je gostima služen šampanjac i skupi kanape.