Kopenhagen
5

Pijani Bendtner uhapšen zbog vožnje u suprotnom smjeru

Totalsport
Juventusov fudbaler Nicklas Bendtner uhapšen je u noći sa subote na nedjelju u Kopenhagenu, jer je pod utjecajem alkohola vozio u suprotnom smjeru.

Danski napadač trenutno se nalazi na listi povrijeđenih igrača aktuelnog prvaka Italije, pa je odlučio posjetiti svoju domovinu preko vikenda. "Nevini" izlazak u restoran i sportski kafić mogao se pokazati kao vrlo koban, ne samo za Bendtnera već i za druge osobe u prometu.

Naime, nakon večere i nekoliko pića Danac je sjeo za upravljač svog vozila, te po prometnoj cesti u Kopenhagenu krenuo voziti u suprotnom smjeru.

Nakon što ga je policija zaustavila "napuhao" ja neobznanjenu količinu promila alkohola u krvi, ali je i preuzeo potpunu odgovornost za svoj postupak.

"Dragi prijatelji, dobio sam kaznu zbog vožnje u pijanom stanju sinoć. Jako, jako mi je žao zbog toga, jer znam da nije u redu piti i voziti. Preuzimam punu odgovornost za ovakvo ponašanje", napisao je Bendtner na svom Twitter-profilu.

Danac će do kraja sezone biti član Juventusa, iz kojeg se na ljeto vraća u redove Arsenala, koji ga je pak posudio torinskom klubu. Recimo i da Bendtner ove sezone još nije dao nijedan gol.