Britanski voditelj
5

Piers Morgan tvrdi da su mu se članovi kraljevske porodice zahvalili nakon kritika Meghan Markle

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Britanski voditelj Piers Morgan izjavio je da je dobivao poruke u ime kraljevske porodice u kojima mu se pojedini članovi zahvaljuju što se "usprotivio" vojvodi i vojvotkinji od Sussexa tj. princu Harryu i njegovoj supruzi Meghan Markle.
Obraćajući se voditelju televizije "Extra" Billyju Bushu, bivši voditelj emisije "Good Morning Britain" je rekao da ga je kraljevska porodica kontaktirala nakon intervjua Meghan Markle kod Oprah.

"Poslali su mi neke poruke u ime nekoliko članova kraljevske porodice", rekao je Morgan.

Kad je Bush pitao je li dobio podršku od "ljudi s višeg nivoa", Morgan je odgovorio: "Neću ulaziti u to ko je to bio. Ali ono što bih rekao je da sam zahvalan što se neko iskazao".

Morgan je napustio ulogu voditelja "Good Morning Britain" u martu nakon što je dobio niz kritika jer je rekao da ne vjeruje da je Markle razmišljala o samoubistvu te ju je nazvao lažovom.

Na pitanje šta bi rekao vojvotkinji, Morgan je rekao da želi zamoliti kraljevski par za još jedan intervju s njim koji bi se podudarao s trajanjem intervjua koji su dali Oprah, kako bi mogao postaviti "teža pitanja".

"Ako toliko mrzite kraljevsku porodicu, zašto zadržavate svoje kraljevske titule? Zašto se neprestano nazivate vojvodom i vojvotkinjom od Sussexa? Zašto biste to činili ako jednostavno ne želite zaraditi milione i milione dolara? I glumiti žrtvu kako vi to radite iskreno je mučno", rekao je Morgan.

Nakon što ga je rukovodstvo ITV-a na kojoj je prethodno radio zamolilo da se izvini zbog komentara upućenih vojvotkinji, on je to odbio i dao otkaz. Također, njegove komentare su označili rasističkim za šta je Morgan rekao: "Nije rasistički nevjerovati Meghan Markle. Nije me briga za njezinu boju kože. Briga me za istinitost onoga što je govorila."