Tražio da je ne uznemiri
20

Piers Morgan tvrdi da mu je Will Smith prijetio prije intervjuiranja njegove supruge 2011.

N. O.
Piers Morgan i Will Smith (Foto: EPA-EFE)
Piers Morgan i Will Smith (Foto: EPA-EFE)
Piers Morgan tvrdi da mu je Will Smith prije intervjua iz 2011. koji je trebao raditi s njegovom suprugom Jadom Pinkett Smith poručio da je ne uznemiri te da ga ne bi volio vidjeti dok je ljut.

Komentari dolaze nakon što je Smith šokantno ošamario voditelja Chrisa Rocka tokom ceremonije dodjele Oscara 2022. godine, nakon što se komičar našalio na račun glumčeve supruge Jade.

Will, koji je kasnije na ceremoniji osvojio nagradu za najboljeg glumca, izašao je na scenu i udario Rocka, prije nego što mu je viknuo: "Ne spominji ime moje žene."

Morgan je podijelio svoja razmišljanja o incidentu u kolumni u britanskom The Sunu, opisujući susret koji je imao sa Smithom dok je intervjuirao Jadu 2011. godine.

"Prije nekoliko godina intervjuirao sam Jadu Pinkett Smith za CNN, a Will se pojavio nenajavljeno da je podrži", napisao je bivši voditelj emisije Good Morning Britain.

"Moj prvi susret s njim bio je uznemirujući", kazao je.

Tvrdio je da je Smith vikao: "Nisam bio siguran u tebe… uopšte nisam bio siguran!", dok je zurio u njegove oči prije nego se nacerio i dodao: "Ali sada mi se sviđaš."

"Prije nego što smo počeli, upozorio me je: 'Nemojte uznemiravati moju suprugu gospodine Morgan, ne biste me voljeli vidjeti ljutog', tvrdi voditelj.

Dok je Morgan opisao Smithovo ponašanje na dodjeli Oscara kao "najružnije ikad viđeno na dodjeli Oscara", on je također branio glumca, rekavši da se "zalagao za svoju ženu".