O sinu Harryja i Meghan
0

Piers Morgan otkrio imena članova kraljevske porodice koji su imali rasistička pitanja o boji kože Archieja

N. C.
Piers Morgan
Piers Morgan
Piers Morgan u novoj epizodi emisije "Piers Morgan Uncensored" otkrio je imena članova kraljevske porodice koji su bili zabrinuti oko boje kože Archiea sina princa Harryja i Meghan Markle.

Imena su navedena u nizozemskom izdanju knjige o kraljevskoj porodici Omida Scobieja "Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival".

Morganu je otkrio da su to bili kralj Charles III i princeza Kate Middleton, supruga princa Williama, Harijevog starijeg brata.

U knjizi Scobie tvrdi da je Markle (42) pisala privatna pisma Charlesu, ocu njenog muža, navodeći imena dvoje članova kraljevske porodice koji su učestvovali u navodnim zabrinjavajućim razgovorima oko tena njenog i Harryjevog tada još nerođenog sina.

U posljednjem izdanju knjige izdane u Britaniji, koje obuhvata stanje u britanskoj monarhiji nakon smrti kraljice Elizabete II u septembru 2022. godine, Scobie ne navodi imena članova porodice za koje se tvrdi da su dovodili u pitanje ton Archijeve kože zbog zakona o kleveti.

Međutim, knjige koje su prevedene na nizozemski jezik i objavljene u Nizozemskoj imale su odštampana imena osoba koje su imale rasistička propitivanja.