Holivudski glumac
16

Pierceu Brosnanu prijeti odlazak u zatvor i kazna od 5.000 eura zbog posjete termalnom izvoru

L. R.
Pierce Brosnan (Foto: EPA-EFE)
Pierce Brosnan (Foto: EPA-EFE)
Holivudskom glumcu Pierceu Brosnanu prijeti zatvor zbog navodnog ulaska u opasne i zaštićene termalne izvore, koji se nalaze u Nacionalnom parku Yellowstone u Wyomingu.
Naime, 70-godišnjiglumac je optužen da je ulazio u zabranjene zone kako bi izbliza pogledao Mammoth Terraces, kršeći savezni zakon. Ovaj čin bi mogao dovesti do šestomjesečne zatvorske kazne i maksimalne novčane kazne od 5.000 dolara.

Prema tome, dobio je poziv za suđenje, koje će se održati 23. januara 2024. godine zbog prekršaja koji se dogodio 1. novembra ove godine. Kako navodi MailOnline, u sudskim dokumentima piše da je optužen za pješačenje u termalnom području i kršenje zabrane.

Kako pišu mediji, glumac je posljednji put u javnosti snimljen nakon što je u novembru na jednoj od plaža u Malibuu u Kaliforniji, gdje živi sa svojom porodicom.

Podsjećamo, legendarni glumac u junu ove godine imao je problema upravo na svom imanju u Malibuu, gdje je nepoznat muškarac obavio malu nuždu u susjedovom dvorištu, a onda došao kod Pierca Brosnana i odlučio se istuširati na vanjskom tušu. Muškarca je ispratilo glumčevo osoblje, a kasnije ga je pronašao policijski helikopter te su ga odveli u pritvor.