Mora otkazati nastupe
9

Phil Collins fotografisan u invalidskim kolicima

L. K.
Phil Collins iza sebe ima blistavu karijeru, a čini se da se još uvijek ne želi penzionisati. Ovaj 68-godišnjak je fotografisan u invalidskim kolicima samo dan prije nego se srušio na pozornici u toku nastupa u SAD-u.

Britanski pjevač je sjedio na stolici za vrijeme nastupa i izvodio svoje najveće hitove kada se nagnuo i pao na leđa sa stolice. Želio je vidjeti kako njegov 18-godišnji sin Nicolas izvodi solo na bubnjevima, ali je nezgodno sjeo na stolicu, što je rezultiralo padom.

Publiku je njegov pad šokirao i zabrinuo, ali su mu pomoćnici u nekoliko narednih sekundi pomogli da ustane i nastavi nastup.

Podsjećamo, pjevač je odlazak u penziju najavio još 2011. godine, ali se 2015. ipak odlučio vratiti na scenu. Kroz četiri godine pauze posvetio se liječenju oštećenja nerava na leđima te se nastupima vratio sa štapom za hodanje.

Collins je u saopćenju za javnost rekao kako mu je žao što mora otkazati predstojeće nastupe te kako je prezadovoljan odzivom i reakcijom publike na njegov posljednji nastup.