Slavni komičar
48

Pete Davidson završio na rehabilitaciji, dobrovoljno se javio za stručnu pomoć

L. R.
Pete Davidson (Foto: EPA)
Pete Davidson (Foto: EPA)
Komičar Pete Davidson nedavno je završio na rehabilitaciji nakon što je dobio dijagnozu graničnog poremećaja ličnosti i PTSP-a.
Kako prenose strani mediji, Davidson se liječi u istoj ustanovi u Pennsylvaniji gdje je njegov bliski prijatelj John Mulaney tražio pomoć zbog problema s alkoholom i drogama.

"Pete redovno ide na rehabilitaciju radi 'prilagođavanja' i psihičkog odmora, tako da je to razlog njegovog odlaska", rekao je izvor blizak komičaru.

Ova vijesti dolazi samo nekoliko sedmica nakon što se Davidson morao izviniti voditeljici dobrotvorne udruge za životinje PETA jer je ostavio psovku na njenoj telefonskoj sekretarici. Također, poznato je da je nedavno doživio saobraćajnu nesreću u Beverly Hillsu kada je izgubio kontrolu nad autom i zabio se u kuću.

Izvor je naveo da je Pete Davidson svjestan svojih poremećaja i da se dobrovoljno javlja za stručnu pomoć te ga zbog toga svi prijatelji podržavaju. Izvor je naveo da Davidson još od sedme godine ima PTSP jer je njegov otac poginuo u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine.