Showbiz
0

PETA će Lohan platiti liječenje ako postane vegetarijanka

Sarajevo-x.com
Lindsay Lohan (Foto: ITN)
Lindsay Lohan (Foto: ITN)
Svjetska organizacija za zaštitu životinja PETA ponudila je holivudskoj glumici Lindsay Lohan da plati troškove njenog liječenja od ovisnosti, ali pod uslovom da postane vegetarijanka.

Prema pisanju magazina "E! Online", ova organizacija je obećala da će platiti 20.000 dolara, što je dio sume od 50.000 dolara, koju Lohan treba platiti za tromjesečni tretman u klinici Betty Ford.

"Nakon što smo čuli da se Lindsay Lohan našla u finansijskim problemima, PETA je ponudila da joj plati rehabilitaciju, ali ako se oporavi od ovisnosti i prestane jesti još jednu otrovnu supstancu - meso", potvrdio je glasnogovornik PETA-e.

Michelle Cho je u ime ove organizacije poslala pismo glumici, poručivši: "Jedan od načina da se oporavite je i da budete dobri prema životinjama, Zemlji i vlastitom tijelu. Nikad nećete zažaliti."

PETA bi prvih 10.000 dolara na račun Lohan uplatila ako se riješi milkshakea i hamburgera u klinici. Ostatak bi dobila ako se obaveže da će kao vegetarijanka živjeti najmanje jednu godinu nakon otpuštanja s liječenja.