Showbiz
0

Pet najhumanijih slavnih žena na svijetu

Sarajevo-x.com
Vrijedni američki blogeri sastavili su kratku listu slavnih žena koje su svojim radom pokazale najviše humanosti i to prema djeci sa posebnim potrebama, žrtvama cunamija i drugih prirodnih katastrofa, ženama u siromašnim zemljama, pa čak i ugroženim životinjskim vrstama. U nastavku pročitajte ko je sve dospio na listu najhumanijih žena na svijetu i zašto.

Angelina Jolie

Jedna od najljepših žena na svijetu napravila je više humanih akcija nego loših filmova, što je čini veoma ambicioznom osobom. Zanosna hollywoodska zvijezda trenutno pomaže izbjeglicama kao ambasador UNHCR-a i vrlo rado daje novac svima osim bivšoj supruzi Brada Pitta, Jennifer Aniston.

Hayden Panettiere

[SLIKA]2[/SLIKA] Prema nekim glasinama, zbog antikviteta koje ima u svom domu u Japanu je izdan nalog za njeno hapšenje, a skočila je i u okean kako bi zaustavila ubijanje delfina od strane ribara. Zvijezda hit američke TV serije "Heroes" čak je dala svoju skupocjenu odjeću na aukciju kako bi finansijski podržala organizaciju "Save the Whales".

Natalie Portman

Prelijepa striptizeta iz filma “Closer” prolazila je kroz džunglu u Kongu kako bi snimila dokumentarac o ugroženim gorilama, a jednom od tih dlakavih stvorenja dala je ime “Ahazaza”. Mlada glumica također radi za organizaciju FINCA, gdje pomaže ženama iz siromašnih zemalja svijeta da dobiju poslovne zajmove, jer bi inače bile prisiljene prihvatati veoma teške i degradirajuće poslove.

Natalie je veoma sexy, velikodušna i dobra osoba, i šta bi više muškarac mogao tražiti od jedne žene?

Jessica Alba

[SLIKA]4[/SLIKA] Buduća mlada mama uspjela je nedavno prikupiti 260.000 dolara za djecu sa posebnim potrebama, a redovno donira novčana sredstva dobrotvornoj organizaciji “Clothes Off Our Back” gdje slavne osobe doniraju svoju luksuznu odjeću.

Prema najnovijim informacijama Alba također podržava rad organizacije RADD koja "kreira pozitivne stavove o prometnoj sigurnosti". Budući da ova filmska zvijezda vjerovatno uzrokuje mnoštvo prometnih nesreća kada hoda ulicom, ovakvo nešto djeluje sasvim pravedno.

Petra Nemcova

Mlada češka manekenka je osam sati provela na jednom drvetu tokom cunamija koji je 2004. godine pogodio Indijski okean, nakon čega je osnovala dobrotvornu organizaciju “Happy Hearts” kao podršku djeci žrtvama razarajućeg cunamija.