Stroga po tom pitanju
140

Penelope Cruz zabranila djeci telefon i društvene mreže: To je moj način da ih zaštitim

I. B.
Instagram/Penelope Cruz
Instagram/Penelope Cruz
Slavni holivudski par Penelope Cruz i Javier Bardem roditelji su dvoje djece, a glumica je u nedavnom intervjuu otkrila da je u jednoj stvari prilično stroga majka.

Par je svom 10-godišnjem sinu Leu i 8-godišnjoj kćerki Leni zabranio da koriste društvene mreže, dok ne postanu stariji.

Kako je Penelope izjavila, tehnologija djeluje kao eksperiment na razvoj mozga te je čak ni ona ne voli pretjerano koristiti.

"Imam čudan odnos sa društvenim mrežama. Koristim ih jako malo i veoma pažljivo", objasnila je Penelope.

Glumica je opisala kako tinejdžeri koji koriste društvene mreže služe kao neka vrsta eksperiment svijetu.

"Tu nešto nema smisla, a najviše se odražava na mlađe generacije. Zaista mi je žao zbog današnjih tinejdžera", rekla je Cruz.

Dobitnica Oscara smatra da je važno da djeca odrastu kako bi koristili društvene mreže.

"Na društvenim mrežama nema apsolutno nikakve zaštite za jednog 12-godišnjaka. Njihovi mozgovi se još uvijek razvijaju, a one utječu na to kako će sutra vidjeti sebe i sve oko sebe", istakla je Penelope i dodala kako mnogo stvari danas ne liči na djetinjstvo kakvo je ona imala.

Tvrdi da je po pitanju tehnologije posebno teška.

"Dozvoljavam da gledaju filmove i crtiće, naravno. Ali, ne i da koriste telefone i društvene mreže. S tim ćemo sačekati dok napune bar 16 godina. Izgleda da sam u manjini, no ovo je moj način da zaštitim njihovo mentalno zdravlje", zaključila je glumica.

Cruz drži djecu dalje i od svojih profila te tvrdi da na istima nikad nećemo vidjeti slike njene djece.

"Nikada nećete vidjeti sliku moje djece na Instagramu. Ja sam odgovorna da zaštitim njihovu privatnost i to i činim", rekla je tada.