Showbiz
0

Patrick Swayze pušten iz bolnice

Sarajevo-x.com
Američki glumac Patrick Swayze, kojem je krajem januara prošle godine dijagnosticiran rak gušterače, pušten je iz bolnice, sedam dana nakon što je zatražio liječničku pomoć zbog upale pluća, saopćila je njegova glasnogovornica.

Annett Wolf u razgovoru za AP nije mogla reći nešto više o trenutnom zdravstvenom stanju zvijezde kultnog filma "Prljavi ples", osim da se sada osjeća dobro i da se odmara u svom domu u Los Angelesu.

Slavni glumac, plesač, pjevač i tekstopisac (56) u martu prošle godine javnosti je otkrio kako boluje od veoma smrtonosnog oblika raka, zbog čega mnogi mediji već mjesecima neprestano najavljuju "skorašnju smrt" filmske zvijezde i broje njegove "posljednje dane života".

Prošle sedmice Swayze je ABC-ovoj voditeljici Barbari Walters rekao kako je zbog borbe s rakom "prošao kroz pakao", ali ipak nije odustao od snimanja svojih novih TV projekata.

Uprkos teškim zdravstvenim problemima, zvijezda filma "Ghost" koji mu je 1990. godine osigurao nominaciju za Zlatni globus, proteklu godinu proveo je radeći na dramskoj seriji "The Beast". Već su snimljene sve epizode prve sezone, koja se u SAD-u počela emitovati od 15. januara. Producenti se nadaju da će Swayze moći snimiti i drugu sezonu serije u kojoj glumi FBI veterana koji obučava partnera početnika (Travis Fimmel).