Tabloidi pretjerali
0

Patrick Swayze ipak ne umire?

Sarajevo-x.com
Glavni junak kultnog filma "Prljavi ples" i dalje ima veoma pozitivan stav u iscrpljujućoj borbi protiv raka gušterače, te je u ekskluzivnom intervjuu za magazin People otkrio kako su nedavni natpisi u žutoj štampi o tome da je jednom nogom već zakoračio u grob okrutna laž koja ga strašno ljuti.

"Jako sam ponosan na sve što sam uradio u novoj seriji The Beast i sretan sam što sam se vratio kući za vrijeme praznika. Kada kažete da ćete nešto učiniti i to učinite, preplavi vas divan osjećaj ispunjenosti".

"Jedini trn u oku su mi tabloidi koji o meni i mojim najbližima neumorno šire laži i netačne informacije. Prema njihovim najnovijim informacijama ja sam samo korak do smrti i već se opraštam sa mojom žalosnom porodicom", ljutito je prokomentarisao američki plesač, glumac i tekstopisac koji je u svojoj karijeri tri puta bio nominovan za Zlatni globus.

"Rak gušterače je agresivna bolest i od trenutka kada sam saznao da bolujem od nje, znao sam da počinje borba za moj život. Za sada sam ja na pobjedničkoj strani. Jedan sam od nekolicine sretnika koji dobro reagiraju na terapiju", objasnio je čitateljima američkog magazina People.

Zvijezda filma "Ghost" dodao je kako "nemarni i bezobzirni medijski izvještaji bacaju mračnu sjenu na pozitivnu i dobru bitku koju on vodi". "Za mene, moju porodicu i najbliže prijatelje to je prava emocionalna okrutnost. To me strašno ljuti kada je nada tako dragocjena."

Patrick Swayze, kojem je smrtonosna bolest dijagnosticirana krajem januara ove godine, na kraju se zahvalio svima koji mu šalju svoju ljubav i podršku.