Izvor AP-a
0

Patolog ubijeđen da je Michael Jackson ubijen

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mnogo se buke diglo novim rezultatima istraživanja smrti pop zvijezde Michaela Jacksona, čiji patolog je izjavio da je uvjeren kako je pjevač zapravo ubijen.

Toksikološki nalazi su pokazali da je Jackson preminuo uslijed predoziranja anestetikom propofolom u smjesi lijekova kojima je liječio nesanicu, ali njegov lični doktor nije osumnjičen u ovom slučaju. Još najmanje dva jaka sedativa nađena su u toj mješavini.

Pjevač je preminuo 25. juna od zatajenja srca u svom domu u Los Angelesu, ali patolog je zaključio kako je njegova smrt nastupila ubistvom, saznaje AP.

Izvještaj na koji se pozvao neimenovani izvor, međutim, još nije potvrđen, a Jacksonov doktor Conrad Murray negirao je da je učinio bilo šta pogrešno. Ipak, i dalje su sve oči uprte upravo u njega, s obrzirom da je liječio pjevača i, vjeruje se, bio uz njega kad je preminuo.

Doktor je otkrio da je Jacksona liječio od insomnije oko šest sedmica sa 50 miligrama propofola koji mu je davao svake noći intravenozno. Bojao se kako će postati ovisan, te mu je smanjio dozu na 25 miligrama, a dodao je i lorazepam i midazolam.