Showbiz
0

Paris se posvećuje dobrotvornom radu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Paris Hilton u novembru namjerava putovati u Ruandu kako bi skrenula pažnju svjetske javnosti na važna pitanja i na stvari koje se dešavaju u toj zemlji. Paris je još nakon izlaska iz zatvora kazala da će se posvetiti ozbiljnim problemima kako bi, uz pomoć svog statusa slavne ličnosti, upozorila na bitna dešavanja.

"U Ruandu putujem u novembru kada završim snimanje svog novog filma“, kazala je Paris u razgovoru za E! Online. Hiltonova je trenutno u Torontu jer je angažovana u filmu Darrena Lynna Bousmana "Repo! The Genetic Opera“.

"Na tom području ima toliko stvari koje se moraju riješiti i tim ljudima je neophodna pomoć. Mislim da će moj odlazak u Ruandu potaći mnoge druge ljude da pomognu“, objasnila je Paris .

U Ruandi samo 41% stanovništva ima pristup pitkoj vodi, a prema podacima humanitarne organizacije Care, tamošnje stanovništvo u prosjeku doživi samo 39 godina.

Hiltonovu je na ovo putovanje pozvao Scott Lazerson iz organizacije Playing for Good koji je pozivao brojne javne ličnosti da se uključe u dobrotvorni rad kako bi pomogli ugroženim područjima.

"Želim posjetiti mnoge zemlje u kojima je siromaštvo veliki problem. Znam da mogu doprinijeti samim tim što ću se aktivirati i skrenuti pažnju javnosti na te probleme“, dodala je 26-godišnja bogatašica.