Showbiz
4

Paris Hilton u tajnosti obavlja humanitarni posao

Klix.ba
Paris Hilton (Foto: AFP)
Paris Hilton (Foto: AFP)
Starleta Paris Hilton na svakom poslovnom putovanju ili odmoru odvaja vrijeme za djecu bez roditelja i djecu sa posebnim potrebama, gdje god da se nalazi.

Hilton je poznata kao džetseterica i osoba koja prvenstveno voli dobru zabavu, ali njena majka Kathy tvrdi da postoji i druga, prizemnija strana njene kćerke, koju ona ne voli pokazivati u javnosti.

"Ono što ljudi ne shvataju je da ona mnogo stvari radi u tišini. U svojoj kući organizujemo mnogo događaja na kojima ne dozvoljavamo kamere. Često sarađujemo sa fondacijama Starlight i Make-A-Wish, ali o tome nikada ne govorimo za javnost. Djeca često dolaze u naš dom i mi se s njima igramo, kuhamo, izrađujemo razne rukotvorine. Ukoliko želite da uradite nešto lijepo za nekoga, ne moraju vas pratiti kamere", kazala je Kathy za PR.

"Bez obzira na to u kojoj se državi nađe, Paris uvijek posjeti sirotišta. Posjećuje djecu, to je njena stvar. O tome nećete čitati i znati puno, jer u tom slučaju izgleda kao da to radite zbog svoje koristi. Moja djeca su mi pomagala u svim humanitarnim akcijama od svoje pete ili šeste godine", dodala je Kathy.