Showbiz
0

Paris Hilton će ostati bez nasljedstva

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jetseterica Paris Hilton zasigurno se šokirala kada je njen djed Barron Hilton (80) jučer objavio da će 97% svog bogatstva koje iznosi 2,3 milijarde dolara donirati u dobrotvorne svrhe. Deda Hilton svoj imetak odlučio je staviti na raspolaganje Fondaciji Conrad N. Hilton.

Fondacija kojoj će otići većina Hilton bogatstva utemeljena je u čast i sjećanje na Parisinog pradjeda Conrada koji je otvorio prvi Hilton hotel i kojemu porodica Hilton, a ponajviše Paris naposljetku i zahvaljuje raskošni način života i blagostanje.

Iz Fondacije kojom predsjedava Barron jučer je upućeno saopćenje za javnost u kojem se potvrđuje namjera Parisinog djeda Barrona da 97% svog imetka ostavi upravo Fondaciji, prenosi AP.

Paris Hilton jučer nije odgovarala na telefonske pozive upućene iz redakcije AP-a niti je na bilo koji drugi način komentirala planove svoga djeda.

Jerry Oppenheimer, autor knjige "House of Hilton“ kaže da je Barron posramljen ponašanjem svoje unuke te da smatra da je ona uprljala njihovo ime.

Fondacija koja će nakon smrti Barrona Hiltona biti bogatija za 2,3 milijarde dolara pomaže projekte za podučavanje slijepe i slabovidne djece, projekte u Africi i izgradnju stambenih objekata za mentalno zaostale osobe i osobe sa posebnim potrebama.