Showbiz
0

Pamela striptizom spašava tuljane

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivša zvijezda Baywatcha Pamela Anderson krenula je stopama francuske glumice Brigitte Bardot pridruživši se u Parizu kampanji za spas mladih tuljana na sebi svojstven način, striptiz točkom.

Pamela je najavila da će kanadskoj ambasadi uputiti pismo Brigitte Bardot u kojem ova apelira da prekinu lov na tuljane na području Arktika.

Gostujući u pariškoj fondaciji Brigitte Bardot, Pamela je izjavila da se u ovu kampanju uključila ne samo kao Kanađanka, nego kao normalno ljudsko biće.

Tom je prilikom pozvala modne dizajnere i kupce da bojkotiraju krzno, koje Kanada predstavlja kao dio tradicionalne trgovine, a lov tuljana kao pravljenje ravnoteže u ekosistemu.

"Lov je mrtav 20 godina i nije oživljen da bi se očuvali lokani običaji, nego zato što su se otvorila nova tržišta, ona u Rusiji i Kini."

Tokom upućivanja ovog eko apela prikazana je snimka lova na tuljane i jezivi prizori kada lovci vuku raskrvavljena tijela životinja po ledu. Također je najavljeno da će u svrhu promocije ove kampanje Pamela izvesti striptiz.