Reakcije nakon hapšenja
45

Pamela Anderson putem Twittera branila Assangea: Britanija je američka ku*va

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pamela Anderson putem Twittera je uputila oštre kritike britanskoj i ekvadorskoj vladi nakon što je u četvrtak ujutro u Londonu uhapšen Julian Assange. Pamela je Veliku Britaniju nazvala "američkom ku*vom", a dodala je kako je hapšenje Assangea način da se pažnja skrene s Brexita.

Serija tvitova nekadašnje zvijezde serije "Baywatch", koja se sprijateljila s Julianom Assangeom tokom njegovog boravka u azilu, pojačala je glasine o romansi između njih, a bujna ljepotica je također danas na Twitteru Donalda Trumpa nazvala "otrovnom kukavicom od predsjednika".

Pamela Anderson je bila čest gost kod osnivača WikiLeaksa tokom njegovog boravka u ekvadorskoj ambasadi u Londonu nakon što ih je 2014. godine upoznala modna dizajnerica Vivien Westwood.

U intervjuu za Fox News u augustu 2018. godine glumica je rekla da je Julian Assange jedna od njenih omiljenih osoba iako je negirala glasine o romantičnoj vezi.

Ona je još ranije izrazila zabrinutost zbog narušenog zdravlja Juliana Assangea nakon što su mu posjete bile ukinute u martu prošle godine, a često ga je branila i u medijima nazivajući ga političkim zatvorenikom i herojem.

"U šoku sam. Nisam mogla jasno da čujem šta je rekao. Izgleda jako loše. Kako si mogao Ekvadore? Kako si mogla Velika Britanijo? Naravno, ti si američka ku*va i

treba ti odvraćanje pažnje od idiotskog Brexit s*anja", stoji u tvitu Pamele Anderson.