|

VIDEO
/
Palestinac tužio Sachu Barona Cohena

Palestinac tužio Sachu Barona Cohena
0
S
Sarajevo-x.com
7.12.2009. u 16:15
2
komentara
0

dijeljenja
Palestinac tužio Sachu Barona Cohena
Palestinski mirovni aktivist pokrenuo je tužbu protiv britanskog komičara Sache Barona Cohena, zahtjevajući odštetu od 70 miliona funti, jer je kako tvrdi filmom 'Bruno' u potpunosti uništen njegov život.
Ayman Abu Aita aktivista i palestinski trgovac mješovitom robom u filmu 'Bruno' je predstavljen kao terorista, piše britanski Daily Telegraph.

Naime, u jednoj sceni u filmu 'Bruno' navodno putuje u izbjeglički kamp u Libanonu gdje se susreće s vođom mučeničke brigade Al-Aqsa. No, zapravo Bruno se susreće sa Aymanom i to ne u izbjegličkom kampu već u hotelu koji je smješten na Zapadnoj obali, na teritoriji pod izraelskom kontrolom.

Ipak, Cohen je emisiji Davida Lattermana kazao kako se tu radi o 'autentičnom intervjuu' i kako su on i njegov tim pronašli pravog teroristu zahvaljujući svojim kontaktima u CIA.Abu Aita je podnio tužbu protiv Cohena, studija NBC Universal i protiv Lattermana zahtijevajući 70 miliona funti, te tvrdeći da je, otkako se taj film počeo prikazivati, njegov život u neprestanoj opasnosti.

Abu Aita tvrdi kako dobija prijetnje smrću, te da ga je Cohen prevario rekavši mu da se radi o njemačkom filmu.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...