Showbiz
0

P. Diddy traži asistenta preko YouTubea

Sarajevo-x.com
Poznati raper, Sean "Diddy“ Combs traži asistenta preko Interneta. Za to mjesto mogu konkurisati svi oni koji imaju stav, kojima se može vjerovati, koji znaju računati i što je najvažnije - koji naprave dobar video životopis i postave ga na YouTube

Umjesto da čita biografije u pismenom obliku, P.Diddy će preko YouTubea unajmiti za svog asistenta onoga ko bude imao potrebne kvalifikacije i dobar video životopis. Posebno će se obratiti pažnja na one koji žarko žele ući u svijet repera, prenosi Reuters.

Do sada je P.Diddy već primio preko 10.000 prijava.

P. Diddy je krenuo u potragu za asistentom 11. jula kada je na YouTube postavio svoj video snimljen u New Yorku, u kojem govori da traži asistenta te koje su potrebne kvalifikacije.

"Znate, ja sam najbolji i volim raditi s najboljima. Pa ako si i ti najbolji/najbolja prijavi se!", govori P. Diddy u svom videu.

"Ovo je novo vrijeme, nova era. Odlučio sam se za ovaj način traženja asistenta jer ne želim da ispred mog ureda sjede nervozni ljudi, čekajući na intervju. Ovo je puno jednostavnije", objasnio je P.Diddy.

Među prijavljenima ima mnogo zanimljivih kandidata od kojih je jedan izjavio "Nemam nikakve vještine u organiziranju, ne znam odrediti svoj pravac baš najbolje i ne znam ništa o izvršavanju naloga…"

Drugi su pak P.Diddyjevu ponudu shvatili ozbiljno pa je jedan od prijavljenih izjavio kako "ne spava jer je san za one koji ne žele zarađivati novac".