Legendarni pjevač
25

Ozzy Osbourne o zdravstvenom stanju: U najboljem slučaju ostalo mi je deset godina života

L. R.
Ozzy Osbourne (Foto: EPA-EFE)
Ozzy Osbourne (Foto: EPA-EFE)
Legendarni pjevač Ozzy Osbourne nedavno je za medije otkrio kakvo je njegovo zdravstveno stanje, ali i da gaji nadu da održi posljednji nastup.
Naime, bivši frontmen Black Sabbatha je u intervjuu za Rolling Stone UK izjavio da smatra da mu je ostalo još najviše 10 godina života zato što boluje od Parkinsonove bolesti te zbog brojnih komplikacija koje mu su mu se dogodile nakon pada u 2019. godini.

"U najboljem slučaju, ostalo mi je deset godina, a kad si stariji, vrijeme ubrzava. Sharon i ja nedavno smo imali 41. godišnjicu braka i to mi je jednostavno nevjerovatno", izjavio je Ozzy.

Kako ističe 74-godišnji pjevač, ne boji se smrti, ali ne želi živjeti u bolovima.

“Ne bojim se smrti, ali ne želim imati dugu, bolnu i jadnu egzistenciju. Sviđa mi se ideja da, ako imate neizlječivu bolest, možete otići na neko mjesto u Švicarskoj i brzo to obaviti. Vidio sam kako mi otac umire od raka", rekao je.

Inače, Ozzy je imao nekoliko operacija leđa nakon pada 2019. godine. Ta je nesreća pogoršala postojeće probleme s leđima i vratom izazvane padom s bicikla u 2003. godini.

Nažalost, činilo se da je operacija samo pogoršala stvari, a ljekari su pronašli tumor tokom druge operacije.

"To me je stvarno pogodilo. Druga operacija je drastično pošla po zlu i gotovo me ostavila s invaliditetom. Mislio sam da ću biti spreman i trčati nakon druge i treće operacije, ali na posljednjoj su mi postavili je***u šipku u kičmu. Našli su tumor na jednom od kralježaka pa su i to sve morali iskopati. Prilično je teško i ravnoteža mi je skroz poremećena", objasnio je.

Ipak, napominje da je trebao je biti mrtav mnogo prije svojih prijatelja jer je u prošlosti imao problema s drogom i alkoholom. Unatoč lošem stanju, Ozzy gaji nadu za posljednji nastup s kojim bi se oprostio od svojih vjernih fanova.