Smršavila 27 kilograma
2

Otkrivena tajna dijeta Jessice Simpson

Klix.ba
Jessica Simpson bila je na strogoj dijeti kako bi izgubila 27 kilograma koje je dobila tokom trudnoće. Dijeta, čiji su detalji procurili u javnost, sastoji se od niskokaloričnih frapea, proteina i povrća. Strogog režima pridržavala se četiri mjeseca, pišeTMZ.

Plan dijete je za Jessicu napravio njen bivši privatni šef koji je pomno isplanirao i izračunao koliko koji obrok ima kalorija. U njemu se nalaze omleti, pileći ražnjići, rezanci, škampi, losos....

Režim je započela u julu kada je bila na 15-dnevnoj dijeti baziranoj na frapeima: 5 dana po 3 frapea na dan (dvije zdrave užine), 5 dana po 2 frapea na dan (dvije zdrave užine, jedan obrok), 5 dana po jedan frape dnevno (dvije zdrave užine i dva obroka).

Podsjetimo, Jessica se mnogo udebaljala tokom trudnoće. Snimila je i reklamu za dijetalne proizvode u kojoj je rekla: "Mršavljenje je ogroman pritisak. Ja nisam supermodel, ja sam samo Jessica koja pokušava jesti pravu hranu u stvarnom svijetu. Zaista samo želim da moja kćerka ima zdravu mamu. Znala sam da je Weight Watchers pravi način za gubljenje kilograma koji bih trebala odabrati. On je djelotvoran".

Počela je ići i u teretanu, a javnost ju je oštro kritkovala. Pjevačica je dokazala da se upornošću i voljom sve može postići, pa i savršena figura.