Nakon što je pronađen smrtonosni pauk
4

Otkazan koncert Noela Gallaghera zbog pauka

Klix.ba
Noel Gallagher (Foto: Arhiv/AFP)
Noel Gallagher (Foto: Arhiv/AFP)
Članovi ekipe Noela Gallaghera su evakuisani sa festivala nakon što je pronađen smrtonosni pauk.

Muzičar je trebao nastupati na festivalu Jersey Live kada su članovi njegove ekipe u jednom od kofera pronašli i uhvatili pauka sa zelenim očnjacima.

Organizatori su bili primorani staviti cijeli prostor iza bine u karantin na oko 20 minuta, a ekipa je udaljena sa mjesta događaja.

"Članovi ekipe su raspakivali kofere kada je iz jednog izašao veliki crni pauk sa zelenim očnjacima. Bio je spreman da napadne. Organizatori su odmah pokrenuli akciju hvatanja životinje. Cijeli prostor iza bine je stavljen u karantin. Na našu sreću, na festivalu su bili prisutni i članovi fonda za zaštitu životinja i divljine Durrell, koji su pauka odnijeli na analizu. Noel još nije bio stigao pa nije ni svjestan kakvu je paniku izazvao taj pauk", rekao je Jayne Houghton, dugogodišnji glasnogovornik festivala Jersey Live.

"Trenutno analiziramo pauka. Znamo da je ekipa bila u Japanu i Argentini. Još uvijek ne znamo odakle je pauk došao. Postoje stotine hiljada vrsta pauka i bit će teško odgonetnuti kojoj vrsti ovaj pripada", kazala je Sarah Nungent iz Durrella.