Showbiz
1

Otac Jeffa Bezosa bio je zvijezda unicikla i nije znao da mu je sin milijarder

Klix.ba
Ted Jorgensen
Čudljivi otac Jeffa Bezosa, Ted Jorgensen, otkrio je da planira kontaktirati svog sina, milijardera i osnivača Amazona, nakon što je prošle godine saznao da su krvno povezani. Do saznanja je došlo gotovo pola stoljeća nakon što se Jorgensen razveo od Bezosove majke i napustio dječaka.

Bezosovi roditelji bili su tinejdžeri kada se on rodio u Albuquerqueu, New Mexico, a njegova majka odlučila je da se razvede nakon samo dvije godine braka.

Pisac Brad Stone otkriva da je upravo on rekao Jorgensenu ko je zapravo njegov sin.

Ted Jorgensen bio je 18-godišnja zvijezda unicikla, kada je njegova djevojka, Jackie Gise, ostala trudna. Otputovali su u New Mexico kako bi se vjenčali, budući da su bili premladi da bi to učinili po američkom zakonu.

Jeffrey Preston Jorgensen rođen je 12. januara 1964. godine, a samo 17 mjeseci kasnije, Ted i Jackie su se razveli. I Jackie i njen otac rekli su Tedu da više nikada ne pokuša kontaktirati porodicu, a on se složio. Jackie je kasnije počela izlaziti sa Mikeom Bezosom, za koga se i udala. Zatražila je Jorgensenovo pravno dopuštenje da njen novi suprug usvoji Jeffreyja i on se složio.

Nekih 47 godina kasnije, Jeffrey Bezos stvara internetskog giganta sa godišnjim prihodima od 75 milijardi dolara.

Brad Stone navodi kako je otišao u malenu radionicu za popravljanje bicikala u Glendaleu, Arizona, gdje je pronašao 69-godišnjaka kako radi iza pulta. Kaže da je razmišljao o tome kako će Jorgensen reagirati na njegov nenajavljeni dolazak i pitanje o sinu, ali da se uopće nije nadao da on neće imati pojma o čemu se radi.

"Jorgensen je rekao kako ne zna ko je Jeff Bezos i bio je zapanjen mojom izjavom da je otac čuvenog milijardera", napisao je Stone u svojoj knjizi "Secret Amazon".

Tek spominjanje Bezosove majke, Jackie Gise, natjeralo je Jorgensena na razmišljanje, a oči su mu se ispunile tugom i nevjericom.

Stone se kasnije upoznao i sa Jorgensenovom drugom suprugom, Lindom, i njeno četvero djece.

"Nisam bio dobar otac i suprug, sve je zapravo moja greška i uopće ne krivim Jackie", rekao je Jorgensen o svom prvom braku.

Isprva su Jorgensen i njegova nova supruga odlučili da ne kažu njenim sinovima vijesti o Bezosu, ali su početkom ove godine promijenili mišljenje.

Najmlađi sin, Darin Fala, kontaktirao je Stonea i rekao mu da je njegov očuh odlučio kontaktirati Bezosa.