Tužna sudbina Rubine Ali
0

Otac glumice negira navode o prodaji djeteta

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Otac Rubine Ali, djevojčice koja je glumila u filmu "Milioner s ulice", negirao je vijest koju je prvi objavio britanski list "News of the World" o tome kako pokušava prodati svoju kćerku.

Rafiq Qureshi indijskim medijima je rekao kako su to laži, ali i priznao da je dobio ponudu jednog čovjeka sa Bliskog istoka da proda devetogodišnjakinju.

Muškarac, koji se pretvarao da je bogati arapski šeik, zapravo je bio reporter britanskog tabloida. Taktika je to kojom se u Britaniji često služe u operacijama protiv bogatih i slavnih.

"Stalno su ponavljali kako bi mi pružili mnogo usluga i kako bi to bilo dobro za moju kćerku, ali ja sam ih odbio", kaže Qureshi, a prenosi AFP. "Izvještaji po kojima sam htio prodati Rubinu su netačni."

Rubina je u Oskarom nagrađenom filmu tumačila ulogu male Latike. Djevojčica s porodicom živi u siromašnom dijelu Mumbaija, a list koji je pokrenuo priču o njenoj prodaji citirao je kako je izjavila: "Želim ostati sa svojim ocem."

List je prethodno naveo i to kako je otac Indijke tražio 20 miliona rupija (310.000 eura) za Rubinu u toku susreta sa "šeikom" u jednom hotelu u Mumbaiju.

Navodno se žalio kako njegova porodica od filma nije imala nikakve koristi, iako je "Milioner s ulice" u februaru osvojio osam Oskara.

Rubinina majka Kursheed, razvedena od Qureshija, podigla je tužbu protiv bivšeg muža, nakon što je prije dvije sedmice čula za njegove namjere od najstarije kćerke, pišu indijski mediji.

"Nisam mogla vjerovati da bi pristao na takvo nešto", rekla je žena.