Novo ročište 17. marta
0

Otac Britney Spears izgubio prava na njenu imovinu koja vrijedi 60 miliona dolara

N. C.
Otac Britney Spears izgubio je pravo da djelimično upravlja imovinom ove pjevačice. Jamie Spears kontrolirao je finansije i lične poslove svoje kćeri otkako je primljena u bolnicu 2008. godine, kao dio spornog pravnog sporazuma.

Starateljstvo nad imovinom je česta pojava u većini saveznih država, a dešava se u slučaju kada osoba nije sposobna da se sama brine o svojoj imovini.

U novembru prošle godine, 39-godišnjakinja je bezuspješno pokušala izbaciti oca iz te uloge, a sudija je na tom saslušanju imenovao privatnu firmu Bessemer Trust za upravljanje pjevačicinim bogatstvom.

U to je vrijeme njezin odvjetnik rekao da se plašila oca i da neće nastaviti pjevačku karijeru dok je on imao moć nad njom.

Na saslušanju u Los Angelesu u četvrtak, gospodin Spears je izgubio pravo delegiranja investicijskih ovlašćenja za imanje koje je od prošle godine vrijedilo 60 miliona dolara.

Još jedno ročište u vezi ovog slučaja zakazano je za 17. mart.

Advokatica Vivian Thoreen rekla je da je sporazum s firmom sklopljen nakon prošlogodišnjeg saslušanja te da je bio nejasan i dvosmislen, a sve u pokušaju da se oduzme autoritet gospodinu Spearsu.

Britney Spears prodala je više od 100 miliona ploča, ali nije nastupala uživo od oktobra 2018. godine, a advokati gospodina Spears već su inzistirali na tome da ju je upravljanje poslovima spasilo od financijske propasti.

Prvih 11 godina Spears je zastupao advokat Andrewom M. Walletom, ali je Wallet dao ostavku 2019. godine.

Ubrzo nakon toga, gospodin Spears privremeno je napustio upravljanje ličnim poslovima svoje kćeri, navodeći zdravstvene razloge, ali je zadržao ulogu upravljanja njenim finansijama.

Presuda dolazi nakon što je u SAD-u objavljen novi dokumentarac o pjevačicinoj karijeri.

Dokumentarni film o Britney Spears govori o njenim usponima do slave, poteškoće s kojima se suočavala i kontroverze oko njene imovine.