Pobjegao nakon udesa
0

Otac Billa Gatesa neće biti optužen za saobraćajnu nesreću

Sarajevo-x.com
Bill Gates Senior (Foto: AP)
Bill Gates Senior (Foto: AP)
Otac osnivača Microsofta, Billa Gatesa, neće biti optužen zbog bijega nakon saobraćajne nesreće. Policajci su zatekli automobil s upaljenim motorom i ključevima u unutrašnjosti vozila, u Seattleu, nakon čega su ispitali Billa Gatesa Seniora, budući da je utvrđeno da je njegov automobil udario u drugi, piše "Daily Mail".

U policijskom izvještaju o nesreći iz augusta je navedeno kako je vlasnik drugog vozila pozvao 911, nakon čega je i Mercedes 84-godišnjeg Gatesa odvučen s mjesta nesreće. Gates Senior se potom s prijateljem vratio na mjesto događaja i otkrio da je auto nestao.

Optužbe su odbačene nakon što se Gates izvinio i platio odštetu vozaču u čiji je automobil udario. Glasnogovornik porodice Gates je potvrdio je da je Gates Senior bio svjestan onoga što se dogodilo tek nakon što se vratio na mjesto događaja.

Inače, Gates Senior je poznati filantrop i na čelu je fondacije koju su pokrenuli Bill i njegova supruga Melinda Gates. Riječ je o jednoj od najvećih dobrotvornih organizacija. Od 1994, kad je osnovana, darovala je ukupno 22,9 milijardi dolara za globalni razvoj, te podršku zdravstvenom i dobrotvornom sektoru.