Pravo na izlazak u 2042.
0

Osuđen za silovanje: Glumac Danny Masterson prebačen u zatvor sa serijskim ubicama

L. R.
Danny Masterson (Foto: Shutterstock)
Danny Masterson (Foto: Shutterstock)
Glumac Danny Masterson prebačen je u zatvor s najvećim osiguranjem u Kaliforniji.
Nakon što su mediji početkom januara otkrili da će zvijezda serije "Lude sedamdesete" naredna tri mjeseca služiti kaznu u državnom zatvoru Corcoran, on je napokon i prebačen.

Nalazi se u privilegiranom dijelu zatvora, a služi kaznu zajedno s najvećim kriminalcima, serijskim ubicama i silovateljima.

Iz policije javljaju da je glumac prebačen u zatvor s najjačim osiguranjem u kojem borave muškarci. Mediji ističu kako je riječ o zatvoru u kojem je nekada služio kaznu poznati serijski ubica, vođa kulta i kriminalac Charles Manson, koji je uhapšen 1967. godine.

Inače, Masterson je zbog silovanja osuđen na 30 godina zatvora do doživotne robije, a uvjetni otpust može tražiti 2042. godine.

Taj je datum u skladu s 20 godina koje je sutkinja Charlaine Olmedo pri izricanju presude u septembru dala glumcu prije nego što je mogao tražiti izlazak iz zatvora. Datum se temelji na tome da Masterson nije upadao u probleme tokom boravka u zatvoru.

Također, navedeno je da Mastersonovi advokati planiraju žalbu. No, kazna za silovanje nije jedini pravni izazov s kojim se glumac suočava. Masterson je zajedno sa Scijentološkom crkvom, optuženik u slučaju građanskog uznemiravanja.

Zanimljivo je da državni zatvor Corcoran trenutno ima popunjen kapacitet s otprilike 3.700 zatvorenika, a od kojih su 42 zatvorenika osuđena na smrt. Ovdje postoji i poseban prostor za 47 zatvorenika za one kojima je potrebna "posebna zaštita od drugih zatvorenika".