Na raspolaganju mu dvije jahte
0

Oskarovac Morgan Freeman stigao u Dubrovnik

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Slavni oskarovac i jedan od najznačajnih filmskih glumaca današnjice Morgan Freeman doputovao je danas u Dubrovnik iz Sarajeva gdje će boraviti kao gost petog Dubrovnik Film Meetinga.

U sklopu Dubrovnik Film Meetinga, koji će se održati danas i sutra, Morgan Freeman predstavit će svoje posljednje filmsko ostvarenje film Invictus, reditelja Clinta Eastwooda. Za tu je ulogu Freeman bio nominiran za Oscara.

Freeman će biti na projekciji filma koja će večeras biti upriličena na plaži Hotela Dubrovnik Palace, dok će se u ponedjeljak projekcija ovog filma održati na poljani ispred Kneževog dvora.

Freeman je na dubrovački aerodrom stigao oko 11 sati, privatnim avionom, a gotovo u isto vrijeme sletio je i čarter avion sa stotinjak VIP gostiju Sarajevo Film Festivala.

Freeman je odsjeo u Vili Agave hotela Excelsior, a na raspolaganju su mu između ostalog i dvije luksuzne jahte, pišu hrvatski mediji. Kuhari su za Freemana, ali i ostale zvanice pripremili vrhunski jelovnik sačinjen ponajprije od lokalnih dalmatinskih specijaliteta.

Po dolasku se Freeman pohvalio novinarima kako se osjeća odlično, te da uopće nije umoran, iako je sinoć održan veliki party zatvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Osim Morgana Freemana, u Dubrovnik su stigli i drugi slavni glumci, reditelji i scenaristi, među kojima i poznati rumunski reditelj i scenarist Cristi Puiu. U Dubrovnik je stigao i argentinski oskarovac Juan Jose Campanella koji je jedan od najznačajnijih reditelja današnjice.

Neposredno prije dolaska Morgana Freemana, u Dubrovnik je stigla i Caprice, slavni američki top model.