Još jedan udarac
65

Osiguravajuća kuća Amber Heard odbija platiti dio njene odštete, tvrde: Bila je zlonamjerna

I. B.
Od presude Amber Heard mora se nositi sa brojnim otežavajućim okolnostima (Foto: EPA-EFE)
Od presude Amber Heard mora se nositi sa brojnim otežavajućim okolnostima (Foto: EPA-EFE)
Osiguravajuća kuća Amber Heard odbija pokriti dio odštete od 8,3 miliona dolara koje glumica duguje bivšem suprugu Johnnyju Deppu nakon suđenja za klevetu, prenosi TMZ.
Heard je imala policu osiguranja od milion dolara u New York Marine and General Insurance Co. za koju se nadala da bi mogla pokriti barem dio iznosa odštete koju treba isplatiti.

Polica pokriva različite vrste nezakonitog ponašanja, uključujući i klevetu, ali postoji jasna klauzola koje se drži osiguravajuća kuća.

Prema zakonu Kalifornije - države u kojoj je izdana polica osiguranja, kompanija može odbiti isplatu ako se utvrdi da je Heard "namjerno" počinila nedolično ponašanje.

New York Marine Company tvrde kako je porota ustanovila kako je kleveta koju je počinila Amber Heard bila, ne samo "namjerna" nego i "zlonamjerna".

Osiguravajuća kuća sada želi i potvrdu sa suda kako, zakonski, nisu dužni isplatiti taj novac glumici.

Posljedice presude, podsjetimo, još uvijek se osjete u zraku, a posljednje što su advokati Heard tražili je da se ona odbaci zbog "problema s porotnikom".

Naime, advokati Heard dostavili su dokumente navodeći kako je na osnovu njih utvrđeno da "porotnik broj 15 nije bio pozvan na sud 11. aprila" te da glumica "nije imala pravično suđenje".