{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osam žena optužilo Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje

24.5.2018. u 19:10
48
132
Osam žena optužilo Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje
48
Osam žena optužilo Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje
Foto: EPA-EFE
Osam žena optužilo je glumca Morgana Freemana za neprimjereno ponašanje i seksualno zlostavljanje, piše CNN.
"Pokušavao mi je podići suknju i pitao me nosim li donje rublje", ispričala je žena čiji identitet CNN-u nije poznat dodajući da ju je Freeman zlostavljao 2015. godine kada je radila kao asistent produkcije na filmu "Going in Style".

Prema pisanju CNN-a, to je samo jedan od brojnih slučajeva neprimjerenog ponašanja slavnog oskarovca.

"Mnogo puta je komentarisao moje tijelo, ali i tijelo mojih kolegica. Kada je on na setu nismo nosile usku odjeću, top niti odjeću u kojoj se grudi imalo vide", rekla je članica produkcije na filmu "Now You See Me".

U sklopu ove istrage CNN je razgovarao sa 16 osoba. Osam osoba je izjavilo da su svjedoci neprimjerenog ponašanja Morgana Freemana, a osam žena tvrdi da su bile žrtve. Neke su rekle da ih je Freeman seksualno zlostavljao, a neke su to nazvale samo neprimjerenim ponašanjem.

Osobe koje su optužile Freemana za seksualno zlostavljanje radile su u produkcijskoj kompaniji Revelation Entertainment čiji su vlasnici Freeman i američka producentica Lori McCreary. Za CNN su rekle da Freemana nisu ranije prijavile, jer su strahovale za svoj posao.

O neprimjerenom ponašanju Morgana Freemana govorila je i CNN-ova reporterka Chloe Melas. Naime, Melas je bila u šestom mjesecu trudnoće kada je intervjuisala Freemana, a tvrdi da je on gledajući u njen stomak rekao: "Volio bih da sam ja bio ondje". Ta scena je snimljena kamerom.

Slavni oskarovac još uvijek se nije oglasio povodom ovih optužbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li ste zadovoljni kvalitetom kulturnih manifestacija u BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: