Odbili zahtjev glumice
36

Organizatori Oscara ipak neće dozvoliti da se Zelenski obrati na dodjeli

N. O.
Amy Schumer i Volodimir Zelenski (Foto: Twitter)
Amy Schumer i Volodimir Zelenski (Foto: Twitter)
Amy Schumer jedna je od voditeljica ovogodišnje dodjele Oscara, a zvijezda filma "Trainwreck" otkrila je da su producenti odbili njen zahtjev za uključivanje ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u prenos uživo.
U predstojećem intervjuu za "The Drew Barrymore Show", teaser prikazuje glumicu dok razgovara o tome kako se hvata u koštac s ulogom voditelja na jednoj od "najvećih" večeri u godini koja stiže u vrijeme velikih političkih preokreta s tekućim ratom u Ukrajini.

"Zapravo sam željela da nađem način da uključim Zelenskog pomoću satelita ili da snimim poruku ili tako nešto samo zato što je toliko mnogo očiju upereno u dodjelu Oscara", kazala je glumica u isječku. Međutim, naglasila je kako su njen zahtjev organizatori odbili.

"Ne bojim se toga", dodala je, "ali nisam ja producentica Oscara."

Odgovarajući na Barrymoreino pitanje o tome kako će se "ponijeti s dodjelom Oscara u ovom trenutku" političkih previranja, Schumer je priznala da postoji "pritisak" da istovremeno bude i osjetljiva u ovakvim trenucima, a istovremeno smiješna.

Napominjući da joj je dodjela Oscara pružila "odličnu priliku da barem prokomentariše nekoliko stvari", rekla je da je pripremila "neke šale koje naglašavaju trenutno stanje".

"Mislim, dešava se toliko užasnih stvari da se teško fokusirati na jednu", ispričala je.

Zajedno sa Schumer, glumac i stand-up komičar Wanda Sykes i zvijezda filma "Scary Movie" Regina Hall ove godine će biti domaćini ceremonije.

Posljednja osoba koju je Akademija angažirala za taj posao bio je Kevin Hart, koji je trebao biti domaćin dodjele 2019. godine, ali je bio primoran da se povuče ubrzo nakon što su njegovi stari, homofobični tvitovi isplivali na internetu.