Iako mu duguje veliku zahvalnost
0

Oprah nije dala ni dolar za spomenik Lutheru Kingu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka TV voditeljica Oprah Winfrey nije dala ni dolar za spomenik Martinu Lutheru Kingu, iako je ranije govorila kako je na nju imao puno utjecaja.

Spomenik visok devet metara je svečano otkriven na Nacionalnom šetalištu u Washingtonu prije nekoliko dana, projekt je rađen 15 godina i koštao je 120 miliona dolara. Nedostaje još šest miliona dolara da se pokriju svi troškovi. Ipak, taj novac, prema svemu sudeći, neće namaći Oprah, koja je u nekoliko navrata odbila dati bilo šta za ovu namjenu. Američki mediji, međutim, podsjećaju kako je Oprah prije tri godine govorila o snažnom utjecaju koji je King imao na njen život, te mu je posvetila čitavu jednu emisiju govoreći o njegovom životu i radu.

"Ništa što se dogodilo u mom životu ne bi bilo moguće bez njega. Zasigurno ne bih radila na TV-u i ne bih imala život kakav imam da nije bilo Kinga", kazala je Winfrey.

Tako je Oprah propustila priliku da se nađe među donatorima kao što su Muhammad Ali i njegova kći Laila, Whoopi Goldberg, Harrison Ford, George Foreman, Morgan Freeman, Carlos Santana, Samuel L. Jackson, Martin Sheen, Lionel Ritchie, Dustin Hoffman...