Showbiz
0

Oporuka Anne Nicole Smith na sudu

Sarajevo-x.com
AP
AP
Nekadašnji rivali i bivši momci Anne Nicole Smith, Larry Birkhead i Howard K. Stern, jučer su bili na istoj strani. Sudac je odlučio da će nosilac Annine oporuke i staratelj Annine kćerke Dannielynn biti Birkhead, dok će Stern biti izvršilac.

Proces na sudu je započeo jer je glavni nosilac oporuke, kome je Anne Nicole ostavila svu imovinu, bio njen sin Daniel koji je preminuo u septembru. Sumu od 710 000 dolara sudac će morati raspodijeliti, s obzirom da u oporuci niko osim njenog sina nije bio naveden.

Smith je posebno naglasila da ne želi da iko drugi od članova njene porodice, budućih supružnika ili djece bude u oporuci.

Bruce Ross advokat Birkheada, je izjavio da je Anne Nicole jednostavno htjela biti oprezna u vezi s oporukom, te da zato nije navela 'buduće supružnike i djecu'.

Anne Nicole je nekoliko dana prije smrti svoga sina rodila kćerku Dannielynn. Stern, njen tadašnji advokat i partner, isprva je tvrdio da je on otac malene, ali se kasnije pokazalo da je otac zapravo njen bivši dečko Birkhead koji se sada i brine o njoj.

Dannielynn bi mogla, iako je izuzeta iz majčine oporuke, naslijediti milione od Smithinog preminulog bogatog muža, tajkuna J. Howard Marshall II.

Na konferenciji za novinare Birkhead i Stern su izjavili da će surađivati jer im je najbitnija malena Dannielynn, te da će se truditi osigurati joj što bolju budućnost.