Showbiz
7

"Opasna" Adriana Lima u novom Pirellijevom kalendaru inspirisanom fetišizmom

Klix.ba
Foto: Instagram
Adriana Lima
Svjetski poznata brazilska manekenka Adriana Lima pojavit će se u novom Pirellijevom kalendaru koji izlazi 2015. godine.

Kompanija Pirelli je za talijanski Vanity Fair otkrila nove detalje u vezi svog novog kalendara koji izlazi 2015. godine. Magazin javlja kako će Pirelli kalendar ugostiti upravo brazilsku manekenku Adrianu Limu, zajedno sa plus size modelom Candice Huffine.

Lima je i sama najavila ovu saradnju, objavivši na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj pozira u "opasnom", sexy izdanju sa kožnim rukavicama i kaišem oko vrata.

Ove godine, kalendar će krasiti brojne ljepotice, a pored Lime i Candice Huffine, tu su Isabeli Fontana, Raquel Zimmermann, Natalia Vodianova, te Sasha Luss.

Budući da kalendar svake godine tradicionalno bude posvećen nekoj temi, ove godine je to fetišizam, a za stil svih modela pobrinula se bivša urednica pariškog Voguea, Carine Roitfeld.

Pirelli kalendar istoimena kompanija objavljuje još od 1964. godine, a poznat je po svom ograničenom tiražu, kao i tome da se radi o daru koji kompanija šalje svojim klijentima i imenima iz show businessa. Fotografije koje se pojavljuju u ovom kalendaru najčešće su glamuroznog karaktera, a često se tu znaju naći i umjetničke golišave fotografije.

Kroz godine, u Pirelli kalendaru svoje su mjesto pronašle brojne ljpotice, poput Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Kate Moss, Cindy Crawford, e, Heidi Klum, Sophije Loren, Penélope Cruz, Alessandre Ambrosio, Hilary Swank...