Uspjeli u Hollywoodu
23

Oni su postali filmske zvijezde bez ijednog dana škole glume

DP
Jim Carrey (Foto: EPA-EFE)
Jim Carrey (Foto: EPA-EFE)
Ponekad je talent sve što vam je potrebno, a dokaz za to su pojedini glumci koji su ostvarili ogroman uspjeh.

Nisu svi glumci završili školu glume. Charlize Theron je željela biti balerina, a prvu ulogu na filmu dobila je nakon što ju je regruter spazio kako se svađa s radnikom u banci. Joaquin Phoenix je došao u Hollywood nakon što je nastupao na ulici, jer je tako izdržavao svoju porodicu. Mnogi drugi mega popularni glumci postali su važan dio Hollywooda isključivo zbog svog prirodnog talenta, prenosi Bright side.

Tom Cruise

Tom je odmalena volio gledati filmove i rad na jednoj predstavi zauvijek je promijenio njegov život. Došao je u New York da postane glumac i šest mjeseci kasnije, dobio je ulogu u filmu "Taps". On je 1990. godine postao najplaćeniji glumac na svijetu i uvijek je bio prilično skroman.

Jim Carrey

Jim Carrey je imao prilično zanimljivo djetinjstvo. Živio je u kamperu sa svojom porodicom i kao tinejdžer je sanjao da će postati uspješan. Dobio je ulogu u seriji In Living Color, koja je lansirala njegovu karijeru. Od tada je samo nastavio nizati velike uloge i nikada nije potrošio nijedan peni na kurs glume.

Meg Ryan

Dok je jurila karijeru novinara u New Yorku, počela je posjećivati audicije za reklame i TV serije. Bila je u reklami za Burger King i pastu za zube. Kako je njena karijera nastavila uzlaznom putanjom, napustila je fakultet da bi glumila u filmovima. Ni ona nikada nije pohađala kurs glume.

Cameron Diaz

Nekadašnji poznati fotograf Jeff Dunas prišao je Cameron da je pita tko je njen agent. Kada je odgovorila da nema agenta, Dunas joj je predao vizitku i rekao da mu se javi kad ga bude imala. Postala je model agencije Elite i dobila je nekoliko manjih uloga. Četiri godine kasnije, dobila je ulogu u filmu "Maska".

Johnny Depp

Depp se preselio u Kaliforniju da bi postao muzičar. Prvi posao koji je radio bio je televizijska prodaja olovki. Kada je dao otkaz, njegov prijatelj Nicholas Cage ga je upoznao sa svojim agentom. Ubrzo je Depp dobio ulogu u filmu "Strava u Ulici brijestova". Nije pohađao kurs glume.

Joaquin Phoenix

Phoenix je glumac, producent i muzičar. On i njegovi rođaci nekada su nastupali na ulici da bi izdržavali porodicu. U međuvremenu, primijetila ih je agentica Iris Burton, koja im je osigurala rad u TV serijama i reklamama. Joaquin je uzeo pauzu nakon što je njegov brat River Phoenix preminuo. Kada se vratio, glumio je u mnogim blockbusterima, dobio je Oscara i mnoge druge prestižne nagrade za ulogu u filmu "Joker".

Christian Bale

Bale je napustio školu sa 16 godina i započeo je svoju karijeru glumeći u reklamama, što ga je lansiralo u filmsku industriju. Poznat je po svom sjajnom predstavljanju superjunaka Batmana u trilogiji "Vitez tame", ali je poznat i po svojoj metodičnoj glumi. On je u stanju drastično se promijeniti za potrebe filma kako bi odradio posao najbolje što može.

Russell Crowe

Crowe je postao poznat poslije uloge u filmu "Gladijator", za koju je dobio Oscara. On je svoju prvu ulogu dobio zahvaljujući obiteljskim vezama. Napustio je školu kada je imao 16 godina, da bi postao glumac. Njegova posvećenost mu je donijela uloge u mnogo dobrih filmova poput "Gladijatora", "Blistavog uma" itd.

Ben Kingsley

Kingsley je debitovao kada je imao 23 godine i nakon toga samo je nastavio glumiti u pozorištu narednih 15 godina. Odbio je mnoge dobre prilike. Njegov prvi film "Fear is the Key" izašao je 1972. godine, zatim je glumio u filmu "Gandhi" 1982. godine, za koji je dobio Oscara.

Channing Tatum

Kada je Tatum napustio fakultet, radio je kao radnik na građevini, plesač i prodavač. Na ulicama Miamija, otkrila ga je jedna modna agencija i sredila mu je da radi kao model za nekoliko poznatih brendova. Od tada, polako je radio kako bi stigao do reklama i filmova, koji su od njega, na kraju, napravili pravu filmsku zvijezdu.

Matthew McConaughey

McConaughey je studirao pravo na Univerzitetu u Teksasu, kada je naišao na knjigu "The Greatest Salesman in the World" koja mu je promijenila život, jer je zbog nje odlučio postati glumac. Glumačku karijeru započeo je u nekoliko reklama i studentskom filmu. Jednog dana upoznao je Richarda Linklatera koji ga je kasnije izabrao za ulogu u filmu "Munjeni i zbunjeni".

Heath Ledger

Heath je napustio školu sa 17 godina da bi započeo glumačku karijeru. Odvezao se u Sydney s najboljim prijateljem, Treverom DiCarlom. Njegova prva uloga bila je u TV seriji "Clowning around". Postao je poznat nakon uloge u filmu "Deset razloga zašto te mrzim", ali je najbolji performans pokazao kada je tumačio ulogu Jokera u filmu "Vitez tame". Ledger je savršen primjer da vam ne treba obuka da biste postali dobar glumac.