Upoznajte Omara Al Gala
345

On je najljepši Arapin na svijetu: Prije deset godina deportovan iz Saudije jer je previše zgodan

N. C.
Omar Borkan Al Gala
Omar Borkan Al Gala
Omar Borkan Al Gala, modni fotograf, glumac i pjesnik iz Dubaija, prije deset godina deportovan je iz Saudijske Arabije zbog toga što je previše zgodan.

On je aktivan na društvenim mrežama, s preko 2.4 miliona pratitelja na Facebooku i preko 1.3 miliona na Instagramu.

Omar Borkan Al Gala iz Dubaija je jedan od trojice muškaraca koje je 2013. godine uklonila vjerska policija u konzervativnom islamskom kraljevstvu s festivala u Rijadu.

Komisija za promociju vrlina i prevenciju poroka u Saudijskoj Arabiji - gdje postoje stroga pravila koja regulišu interakciju između muškaraca i žena koji nisu u srodstvu - naložila je da se muškarci deportuju nazad u Abu Dabi u slučaju da se žene 'zaljube u njih'.

Postao je ozloglašen 2013. Incident se dogodio tokom Jandriyah kulturnog festivala u Rijadu, na kojem je radio na promotivnom štandu. U intervjuu iz januara 2015. Al Gala je rekao da su ga na festivalu neke djevojke prepoznale po modelingu kojim se bavio te su se okupile radi autograma i fotografija, nakon čega je gužva oko njih porasla. Al Gala je rekao da se vjerskoj policiji to nije dopalo i došli su i ljubazno ga zamolili da napustim festival.

Incident je postao jedna od najviralnih priča na internetu nakon što su fotografije Al Gale širene putem društvenih mreža, a on je bio pozvan da daje intervjue na raznim televizijskim programima i pojavio se na naslovnicama raznih časopisa, a međunarodna štampa ga je predstavljala kao "najzgodniji arapski muškarac na svijetu" ili "najzgodniji muškarac na svijetu".

Al Gala je rođena u Bagdadu, u Iraku, ali je odrasla u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je student javne škole Abu Obaida Ahjarah u Dubaiju, a bio je i student Međunarodnog instituta za hotelski menadžment Faculty Executive Hotels, gdje je studirao hotelski menadžment. 2015. godine oženio se Yasmin Oweidah, s kojom ima sina. Razveli su se 2018. Nakon što je postao ozloglašen 2013, preselio se u Vancouver.

Slavni model ima neto vrijednost od 10 miliona dolara od februara 2023. Uživa u vožnji skupih automobila i ima veliku kolekciju vozila. Vlasnik je Range Rovera, crvenog Mini Coopera i žutog terenca Lamborghinija.