Nije im se svidjela šala
4

Omiljenu holivudsku "dobricu" kritikuju zbog ponašanja u intervjuu: Otkad je ona ovakva?

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Anne Hathaway optužena je da je bila drska prema novinarki nakon što se isječak njenog intervjua počeo dijeliti društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako američka glumica odbija da govori o razgovoru koji je vodila sa glavnom urednicom Voguea Anom Wintour i kako se smije ideji da će ikada podeliti detalje s novinarkom.

Intervju o kojem je riječ održan je prošlog oktobra na događaju Women in Hollywood magazina ELLE, nakon što je Hathaway nosila odjeću koja je ličila na njen lik Andy u filmu "Devil Wears Prada" iz 2006. godine .

Na pitanje da li su ona i Wintour ikada razgovarale o filmu – u kojem Meryl Streep glumi Mirandu Priestly, lik po uzoru na Wintour – Hathaway je potvrdila da jesu.

[TWITTER]1654625105778032642[/TWITTER]

Međutim, kada je novinarka zatražila da kaže šta je to legendarna urednica Voguea "podijelila", Hathaway je odgovorila: "Zašto bih to tebi rekla?" prije nego što se glasno nasmijala.

Na insistiranje novinarke je odgovorila: "Nisi bila tamo", lagano odmahujući glavom.

Sagovornica je rekla da su "poštovali" Hathawayinu odluku da ne otkriju njenu i Wintourinu interakciju, a glumica se zahvalila.

Međutim, na društvenim mrežama tvrdili su da je omiljena glumica "pasivno agresivna" te da njena šala nije bila primjerena, kao i da je djelovalo da ismijava novinarku.

Glumicini obožavatelji branili su je dok su drugi tvrdili da je u više navrata bila pasivno agresivna i da njen status "holivudske dobrice" nije zaslužila.