Nakon objave dijagnoze
26

Oglasili su se princ Harry i Meghan Markle, evo šta su poručili Kate

N. O.
Meghan i Kate na Wimbledonu 2018. godine (Foto: EPA-EFE)
Meghan i Kate na Wimbledonu 2018. godine (Foto: EPA-EFE)
Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa oglasili su se i pridružili željama ozdravljenja za Kate, princezu od Walesa, nakon što je otkrila da boluje od raka.
U kratkoj izjavi, princ Harry i Meghan poručili su da se nadaju da će Catherine i njena porodica moći da se izliječe "privatno i u miru".

Kate je u petak rekla da su vijesti bile "ogroman šok" nakon "nevjerovatno teških nekoliko mjeseci". Rekla je da je "dobro" i da "svaki dan postaje sve jača".

Detalji dijagnoze još nisu objavljeni. Kensingtonska palača kaže da je uvjerena da će se potpuno oporaviti, a stanje je otkriveno tokom operacije abdomena u januaru.

Princ Harry i Meghan napustili su kraljevsku porodicu u januaru 2020. godine. Preselili su se u Kaliforniju u junu 2020. godine, rekavši da žele prostor za podizanje svog sina Archija. Drugo dijete, kćerku Lilibet, dobili su sljedeće godine.

Nakon nedavne dijagnoze raka njegovog oca, kralja Charlesa, princ Harry je došao u Veliku Britaniju da ga posjeti. U kasnijem intervjuu za ABC News, rekao je da je "zahvalan" na vremenu koje je proveo sa svojim ocem tokom njihovog kratkog sastanka u Londonu. Također se složio da bi takve zdravstvene brige mogle da zbliže porodice.

Pored toga nedavno je Mirror objavio da je Meghan kontaktirala Kate nakon što četiri godine nisu pričale, a usljed zabrinutosti za njeno stanje. Kako je za Mirror rekao Tom Quinn, autor knjige "Scandals of the Royal Palaces", Meghan je u posljednje vrijeme nekoliko puta pričala s Kate.